Jak beran přes plot skočil a ku Františkovým Lázním pelášil

06.10.2015 20:35

Dovezli jsme našeho statného berana Fleka do minizoo ve Františkových Lázních k plánovanému připouštění. Mysleli jsme, že ho městské ovečky přivítají jak se patří. Jenže nám nedošlo, že Flek se jmenuje Flek, protože má na zádech velký bílý flek. Toho se zřejmě ovečky zalekly a začaly před ním prchat. Když už běželi třetí okruh, zdálo se že se přeci jen nechají doběhnout. Jenže v ten moment vyšel ze stáje černý poník. Flek nikdy před tím tak velké zvíře neviděl a když se k němu ještě poník rozeběhl, že ho přívítá, bylo zle. Milý beran na nic nečekal a rozeběhl se proti metr a půl vysoké ohradě. Tady je vhodné dodat, celé léto strávil na velmi strmých svazích okolo Hradu Seeberg a je tedy ve skvělé kondici. Tu ohradu skočil tak elegantně a s takovou rezervou, že bych tomu nikdy neuvěřil. No a byl pryč, běžel někam směrem ku městu. 

A jak se dá takový beran najít a chytit? Stačí vzít kyblík s ovsem a zachrastit. Beran přiběhne ať je kdekoliv, strčí hlavu do kýblíku a máte ho :-)
Tohle ale funguje, jen pokud svá zvířata na oves nebo jinou laskominu předem naučíte. To znamená občas do stáda přijít, klepat do kyblíku a ještě na ovečky volat. Rolnička přidělaná ke kyblíku je nejvíc :-)